Bijeenkomst: vitale binnensteden en smart cities

Datum: 28-10-2019
Locatie: Brainz
Adres: Lübeckplein 68, Zwolle
Aanvangstijd: 14:00

Als je praat over een vitale stad, dan komt steeds vaker het onderwerp ‘smart cities’ ter sprake. Maar wat is het nu precies? Heeft het vooral te maken met WIFI-tracking en slimme lantarenpalen of is er meer? Wat zijn nu de toepassingsmogelijkheden en waarom zou je het als (grote of kleine) stad willen? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat hebben ‘big data’ en algoritmes met smart cities te maken? Wat kunnen we met alle verzamelde gegevens? Wat mogen we met big data? En misschien nog het belangrijkst: van wie is al die data?

Laat je bijpraten in een serie van drie bijeenkomsten
Schuif deze vraagstukken niet langer voor je uit en zorg ervoor dat je klaar bent voor de (nabije) toekomst. Laat je bijpraten tijdens het Stadspracticum, georganiseerd door De Stadsbeweging van provincie Overijssel. In de eerste bijeenkomst verkennen we de mogelijkheden van smart city: wat is eigenlijk een smart city? Wat zijn de mogelijkheden? Is het alleen interessant voor grote steden of ook voor middelgrote en kleine stads- en dorpskernen?

Meld je snel aan voor deze boeiende reeks want het aantal plaatsen is beperkt! Klik hier voor meer info over het programma en de aanwezige deskundigen.

Partners