Stadscafé ‘De Hongerige Stad’

Datum: 09-10-2018
Locatie: Odeon, bovenfoyer
Adres: Blijmarkt 25, Zwolle
Aanvangstijd: 20:30

Carolyn Steel voedde de aanwezigen tijdens haar fascinerende theatercollege met inspiratie over steden en voedsel. In deze tweede editie van De Hongerige Stad Zwolle gaan de aanwezigen vol nieuwe inzichten aan de slag met de vraag die Carolyn het publiek destijds stelde: ‘hoe zie jij Zwolle als sitopia in de 21ste eeuw?’ Een sitopia kan vrij worden vertaald naar ‘voedselplek’. Bezoekers aan dit stadscafé gaan in gesprek met een panel vol deskundigen om hiervoor ingrediënten te verzamelen. Wat is er nodig is om tot daadwerkelijke uitvoering van de voedselvisie voor regio Zwolle te komen?

Yerun Karabey [onderzoeker] vertelt over zijn onderzoek in Groningen en de overeenkomsten die hij met Zwolle ziet. De andere panelleden zijn Bart Buijs [directeur Het Oversticht], Renee van Beek [senior Gebiedsontwikkelaar bij BPD], Jos van Leussen [De Zwolse Stadslanderijen] en Henk Snel [stedenbouwkundige gemeente Zwolle]. Het panel en de bezoekers bekijken samen wat er nodig is voor de voedselvisie in regio Zwolle.

Club Cele, de Stadsbeweging en Stichting Zwols Architectuur Podium organiseren het Stadscafé en samen gaan ze het gesprek aan met architecten, ontwikkelaars, kwartiermakers, kunstenaars, kantelaars en vele anderen.

Wil je dit stadscafé niet missen? Meld je dan vandaag nog aan!

(Bron: Club Cele)

Partners