Stadscafé Deventer met als thema Grote Kerkhof

Datum: 02-07-2019
Locatie: Onder de Botermarkt
Adres: Kleine Poot, Deventer
Aanvangstijd: 20:00

Nieuwsgierig naar de ideeën van stadsgenoten in Deventer? En dan met name ideeën voor het gebied Stromarkt, Nieuwe Markt en Grote Kerkhof? Kom dan 2 juli a.s. naar het Stadscafé dat plaatsvindt bij ‘Onder de Botermarkt’ en luister naar zes stadsgenoten die hun idee voor de stad komen pitchen. Het beste idee wordt beloond met een Stadscheque ter waarde van euro 2500,- voor de realisatie van het idee. Speciaal voor deze avond word de Botermarkt van een kale ‘lege buitenruimte’ omgetoverd tot een sfeervolle ‘huiselijke plek’.

Naast de presentatie van nieuwe ideeën voor de stad, blikt de organisatie samen met de aanwezigen terug op de winnaars van de vorige stadscheques: hoe staat het met hun initiatief? Welke stappen hebben ze gezet?

Daarnaast neemt deze avond wethouder Carlo Verhaar het ‘Document van bouwstenen’ in ontvangst. Het document is het resultaat van een zogenaamde ‘placegame’ dat is gespeeld door een groep bewoners, ondernemers, vertegenwoordigers van de kerk en ambtenaren. In het document hebben zij ideeën gebundeld over wat het Grote Kerkhof zo bijzonder maakt en wat er moet gebeuren om het echt weer het mooiste plein van Deventer te laten worden.

Meer weten over het programma van deze avond? Kijk dan op de website van Rondeel Deventer. De entree is vrij maar aanmelden is gewenst.

Het stadscafé wordt georganiseerd door architectuurcentrum Rondeel in samenwerking met onder andere De Stadsbeweging.

Bron en foto: Architectuurcentrum Rondeel Deventer

Partners