Wilde Stad Café

Datum: 16-01-2019
Locatie: Hofvlietvilla
Adres: Pannekoekendijk 6, Zwolle
Aanvangstijd: 19:30

Staatsbosbeheer, provincie Overijssel en de gemeente Zwolle organiseren het Wilde Stad Café: een bijzondere talkshow over de betekenis van de natuur voor de stad. Groen in en om stedelijk gebied in de provincie Overijssel. Met bijzondere sprekers, interviews, discussie, live muziek en groene pöezie. Talkshowgasten zijn onder andere gedeputeerde Monique van Haaf, Mark Broekhuijsen (Nijhuis Bouw / Zwolse vastgoed sociëteit) en Herman Reezigt (Zwols Architectuurpodium). Aanmelden kan via wildestadcafe@staatsbosbeheer.nl.

Het Wilde stad café is gestart naar aanleiding van de films over de nieuwe wildernis. Staatsbosbeheer was partner in de totstandkoming van de films en is zich de laatste tijd ook meer in het stedelijk gebied aan het positioneren met het programma De groene metropool. Hierin wordt gewerkt aan een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat in Nederlandse steden door natuur en groen te stimuleren.  Dit heeft een start in het westen van het land gehad en wordt uitgebreid richting landelijke schaal. Na de films over natuurgebieden heeft de  film “De wilde stad” aandacht voor de stedelijke natuur getrokken.

Staatsbosbeheer heeft samen met de gemeente Zwolle een nieuwe editie van het Wilde stad café opgezet, met de nadruk op de doorwerking van de natuur in de natuurgebieden aan de IJssel tot aan de voordeur in de stad.

(bron: Staatsbosbeheer)

 

Partners