Versnellingsprogramma Overijsselse binnensteden: 5 teams laten een idee tot uitvoering komen

De mensen van het Broederenplein in actie in een leegstaand pand

 

Hoe kun je in korte tijd een goed idee in je stad tot uitvoering brengen? In Overijssel zijn 5 teams deze uitdaging aangegaan. Zij hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan een versnellingsprogramma van de Stadsbeweging. Met dit programma hebben de teams innovatieve oplossingen bedacht voor het aantrekkelijker en vitaler maken van hun binnenstad.

Op 15 mei a.s organiseert de Stadsbeweging een bijeenkomst waarbij de teams via een korte, energieke presentatie (‘The ‘Talks’) vertellen over het initiatief waarmee zij hun stad nog meer laten bruisen. Ook vertellen zij voor welke aanpak zij hebben gekozen. Na de Talks kunnen de deelnemers hun ideeën en tips delen met de teams.

Het programma vindt plaats op 15 mei a.s. aan het Broederenplein in Deventer en start om 17.30 uur.

De volgende projecten worden deze avond door de teams gepresenteerd:

  • Broederenplein – Deventer: Laat de bewoners en bezoekers van Deventer weer verliefd worden op dit leegstaande plein. Bekijk hier het filmpje.
  • Launch Lab – Zwolle: Hoe kun je ‘losse’, bestaande hubs bundelen in 1 bruisende en centrale workhotspot van Zwolle en omstreken? Bekijk hier het filmpje.
  • Hallo Boer, welkom in de stad: Hoe kun je stadsbewoners verbinden met lokale streekproducten en steekproducenten? Bekijk hier het filmpje.
  • StadsEnergieOverijssel: Stadsbewoners kunnen baas worden over hun eigen energie. Bekijk hier het filmpje.
  • 3 Straatjes – Hengelo: Hoe verbind je losse aanloopstraten tot 1 sterk warenhuis-concept? Bekijk hier het filmpje.

Wil je ook aanwezig zijn? Dat kan! Stuur dan een mail naar stadsbeweging@overijssel.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen je wil komen.

Partners