Centrummanagers verdiepen zich in de kracht van de fysieke winkel

Internet betekent niet het einde van fysieke winkels. Dat was de kern van het betoog dat Hans van Tellingen, directeur van vastgoedinformatiebureau Strabo, gisteren hield voor Overijsselse centrummanagers. De centrummanagers waren te gast in Hardenberg. Naast het betoog van Hans van Tellingen waren er ook twee betrokken Hardenbergse ondernemers aanwezig om hun visie op ondernemen in Hardenberg met de centrummanagers te delen.

De fysieke winkel heeft nog steeds de toekomst

In tegenstelling tot de meeste deskundigen is van Tellingen optimistisch over de toekomst van retail in de binnenstad: ‘Internet ondersteunt juist de fysieke winkel. Omgekeerd kun je zeggen dat een webshop niet zonder fysieke winkel kan. Er zijn bijna geen webshops te vinden die winst maken.’

Samen verantwoordelijk voor de stad

Dat ondernemers in de binnenstad zelf flink aan de bak moeten, maakten twee betrokken Hardenbergse ondernemers Martin Olijve en Robert Prins van respectievelijk Martin Menswear en Prins Sport nog eens duidelijk: ‘Het begint bij je betrokken voelen bij de stad. Daarnaast moet je blijven investeren in je winkel en samen met collega-ondernemers ervoor zorgen dat bezoekers je stad willen bezoeken. Wij maken gebruik van de kracht van Hardenberg die zich het best laat omschrijven als een handen-uit-de-mouwen mentaliteit.’. In het geval van Prins Sport heeft eigenaar Prins de connectie gezocht met de lokale sportverenigingen die nu bijna allemaal hun verenigingstenues via zijn winkel aanschaffen. Uit onderzoek bleek namelijk dat zijn klanten voornamelijk uit Hardenberg komen.

Veel tips en aanknopingspunten

De dag bood de aanwezige centrummanagers genoeg aanknopingspunten die ze terug kunnen nemen naar hun eigen stad. Voor meer praktische tips om het functioneren van winkels en winkelcentra te verbeteren, werden de aanwezigen verwezen naar het boek #watnoueindevanwinkels van Van Tellingen. Van dat boek kregen ze allemaal een exemplaar uitgereikt.

De bijeenkomst maakt deel uit van een reeks themabijeenkomsten die speciaal voor centrummanagers worden georganiseerd. Meer weten over het centrummanagersnetwerk? Mail Bart Ellenbroek via bjh.ellenbroek@stadsbeweging.nl

Partners