Crisisarrangement: de eerste aanvragen zijn binnen!

Heb je al gebruik gemaakt van ons crisisarrangement? Inmiddels hebben diverse gemeenten ideeën bij ons ingediend en/of aan ons getoetst. We geven een aantal voorbeelden:

  • Een aantal centra zonder centrummanager is op zoek naar een tijdelijke procesbegeleider die alle activiteiten en initiatieven tijdens deze Corona-crisis kan coördineren.
  • Een aantal centra onderzoekt de mogelijkheid om een online platform te ontwikkelen. Vanwege de vele vragen over dit onderwerp organiseert de Stadsbeweging i.s.m. de Centrummanagersacademy (CMA) op 9 april een webinar.
  • Een gemeente onderzoekt de mogelijkheid van het opzetten van een drive through zodat inwoners vanuit hun auto hun inkopen kunnen doen.

Je kunt nog steeds een aanvraag indienen voor een crisisarrangement. Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier. Tot slot nog drie aandachtspunten bij het arrangement:

  1. We hebben toegezegd dat gemeenten gebruik konden maken van een speciale voucher, die kon worden ingezet naar aanleiding van de resultaten van het Koopstromenonderzoek (KSO) Oost-Nederland. Vanwege de corona-crisis zijn de vouchers vervangen door het crisisarrangement. Dus: Heb je een actie die voortkomt uit het KSO, dan kun je een aanvraag indienen via het crisisarrangement.
  2. Het maakt niet uit wie de aanvraag indient (centrummanager, ondernemersvereniging, gemeente of een andere partij) zolang het maar één aanvraag per gemeente betreft. Ook als een gemeente uit meerdere kernen bestaat, ontvangen we graag één aanvraag. Op deze manier kunnen we aanvragen sneller verwerken en houden we het overzicht.
  3. Neem, voordat je het aanvraagformulier invult, contact op met je vaste contactpersoon bij de Stadsbeweging. Heb je (nog) geen vast contactpersoon, neem dan contact op met de Stadsbeweging@overijssel.nl of bel met 06 – 10 39 83 42 of stuur een Whatsappbericht.

Partners