Een extra impuls voor het centrum van Borne

Op 4 oktober is een onlangs opgesteld centrumarrangement voor Borne feestelijk gepresenteerd aan de Bornenaren. Met het opstellen van een centrumarrangement, waarin afspraken tussen partijen zijn vastgelegd, krijgt het centrum van Borne een extra impuls. Onderdelen uit het arrangement zijn het stimuleren van particuliere initiatieven in het centrum, een visie ontwikkelen voor de Grotestraat Noord en de Oude Almeloseweg en het verfraaiien van het centrum. Met het arrangement bouwt Borne verder aan een toekomstbestendig centrum, een lijn die al in 2009 in gang is gezet.

Ondernemers en pandeigenaren worden nauw betrokken bij de plannen. Als zij een goed idee of initiatief hebben voor het centrum, kunnen zij een centrumcheque ontvangen t.w.v. € 2.500,- . Met deze cheque kunnen ze een initiatief voor het Bornse centrum ook daadwerkelijk realiseren.

Het arrangement is een samenwerking tussen de gemeente, provincie Overijssel, de Stadsbeweging, Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en een aantal vastgoedpartijen. Vanuit de Stadsbeweging wordt     € 100.000,- beschikbaar gesteld.

Lees hier meer over de extra impuls voor Borne.

Partners