Eerste stads- en retailcongres druk bezocht

Dit is een foto van het congres in de Lebuïnuskerk

 

Op 5 maart jl. vond het eerste stads- en retailcongres plaats in de Lebuïnuskerk in Deventer. Zo’n 200 bezoekers maakten deze dag kennis met diverse initiatieven en (gerealiseerde) plannen in de steden en dorpen binnen onze provincie. Daarnaast vonden in een zestal opblaasbare ‘dômes’ interactieve sessies plaats over uiteenlopende onderwerpen zoals placemaking, binnenstadmonitoring, het ondernemingsfonds en innovatie in retail.

 

Centrale vragen van deze dag waren: Hoe zorgen we met elkaar voor vitale en toekomstbestendige binnensteden en winkelcentra in dorpskernen? En: Hoe werken we meer samen aan het creëren van een hogere klantwaarde in combinatie met een goed rendement? Bezoekers konden met elkaar over deze en andere onderwerpen in gesprek gaan in de Stadskroeg, op de initiatievenmarkt of bij de stadsexpositie.

 

Het onderwerp ‘een vitale binnenstad’ leeft onder de bezoekers. Dat werd ook duidelijk tijdens een rondetafelsessie op het podium met onder andere de gedeputeerden Monique van Haaf en Eddy van Hijum, wethouder Jan Jaap Kolkman en diverse ondernemers. Hier werden, naast het benoemen van een goede samenwerking die leidt tot mooie resultaten, soms pittige discussies gevoerd over de aanpak van een binnenstad.

 

Het congres was georganiseerd in samenwerking met Retail Platform Overijssel, Stadsbeweging en provincie Overijssel.

Partners