EHBO voor gezamenlijk online

De nieuwe lockdown treft de retailer en horeca-ondernemer hard. Juist in deze Kerstperiode, waarin een piek in de omzet wordt verwacht. De consument gaat nu gedwongen online winkelen. Maar hoe zorg je er nu voor, dat de consument deze online aankopen lokaal blijft doen, in jouw stad of dorp?

Spreekuur en helpdesk voor acute online zorg
De Stadsbeweging van provincie Overijssel biedt vanaf vandaag EHBO voor online aankopen aan voor alle winkelgebieden in Overijssel. Ze biedt een spreekuur en helpdesk aan waarin de ondernemer acute online zorg krijgt. Tijdens het spreekuur ontvangen ondernemers praktische tips en adviezen met als doel om de huidige (gezamenlijke) online kanalen beter te benutten. Bij de uitvoering van de online acties, kunnen ondernemers tegen nieuwe vraagstukken aanlopen. Met deze vraagstukken kunnen zij terecht bij de helpdesk die doorlopend beschikbaar is. Gedeputeerde Monique van Haaf: “De ondernemer heeft geen tijd te verliezen. Hij is geholpen met adviezen die hij vandaag nog kan implementeren. Ons doel is om onze centra vitaal te houden, ook na de lockdown. Deze actie draagt daar aan bij, naast de al ingezette crisisarrangementen.”.

Hoe werkt het?
De Stadsbeweging werkt samen met retail- en online expert Rob Weiss. Hij verzorgt iedere week een gratis spreekuur, uitsluitend bedoeld voor een collectief winkelgebied. De dagen en tijden waarop het spreekuur plaatsvindt zijn als volgt:

• Donderdag 17 december 2020 (13:30-14:00 uur)
• Woensdag 23 december 2020 (9:00-10:00 uur)
• Woensdag 30 december 2020 (9:00-10:00 uur)
• Woensdag 6 januari 2021 (9:00-10:00 uur)
• Dinsdag 12 januari 2021(9:00-10:00 uur)

De helpdesk is iedere werkdag open van 9:00-17:00 uur, m.u.v. 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaardag. De helpdesk is te bereiken via 06 – 83 67 59 12 (let op: alleen Whatsapp-mogelijkheid) of via v.gielen@ik-onderneem.nl. Voor het maken van een afspraak voor het spreekuur kun je hetzelfde Whatsapp-nummer gebruiken. Je ontvangt daarna een Zoomlink met inloggegevens.

Van Eerste Hulp naar structurele aanpak
Voor een duurzame online aanpak is echter meer nodig dan acute tips en adviezen. De Stadsbeweging biedt daarom een retailpracticum aan. Tijdens een vijftal sessies leer je, wat bij jouw winkelgebied past. Je maakt keuzes en ontwikkelt een praktische online aanpak. De eerste sessie start op 25 januari. Voor dit retailpracticum kun je je aanmelden. Meer informatie vind je hier.

Partners