Initiatief Nieuwstraat nader bekeken

De veranderende rol van de overheid vraagt om een andere manier van betrekken van diverse partijen. In de kern betekent het dat je initiatieven van ‘onderop’ laat ontstaan en faciliteert en niet van ‘bovenaf’ oplegt. De Stadsbeweging zet zich in voor deze aanpak maar hoe wordt deze aanpak nu eigenlijk door betrokkenen ervaren? Tijd om het een en ander uit te zoeken!

Leerkring met als doel om verbeteringen door te voeren

De werkwijze van een leerkring is, om met sleutelfiguren terug te kijken op het proces. Het uiteindelijke doel is om verbeterpunten door te voeren binnen de eigen organisatie of op individueel niveau. De deelnemers hebben bij deze leerkring het initiatief ‘de Nieuwstraat’ in Deventer geëvalueerd. De Nieuwstraat is een initiatief waarbij een ‘doods’ plein door inspanning van een initiatiefnemer werd getransformeerd tot een levendige toegangspoort naar de stad.

De belangrijkste uitkomsten

De belangrijkste aanbevelingen zijn (samengevat): doe aan verwachtingsmanagement (ook als het gaat om doorlooptijden van procedures), geef een initiatiefnemer een goed beeld van het totale proces en leer elkaars organisatie beter kennen. De deelnemers aan de leerkring waren onder meer tevreden over de grote inzet van vrijwilligers en het goede contact tussen alle betrokken.

Een leerkring is voor herhaling vatbaar bij een volgend initiatief, zo luidde de conclusie van de deelnemers.

Voor meer informatie over de leerkring kun je contact opnemen met Majorie van Beest.

Partners