Mooie initiatieven in onze binnensteden tijdens deze COVID19-periode

We ontvangen veel goede voorbeelden vanuit de diverse steden en dorpen van onze provincie. We hebben er een aantal voor jullie op een rij gezet. Laat je dus vooral inspireren:

  • Deventer: Deventer lanceerde in heel korte tijd de website bezorgenindeventer.nl. Onder het motto ‘De Deventer Binnenstad komt naar je toe’ komen restaurants en winkels hun producten en maaltijden bij je thuis bezorgen. Daarnaast hebben diverse initiatiefnemers in de stad een speciale website geopend voor ondernemers, inclusief een speciaal Coronaloket. Andere mooie initiatieven uit Deventer: cadeaubondeventer.nl en supportyourlocals-deventer.nl
  • Borne: Bornse ondernemers hebben de handen ineen geslagen en komen bij je thuis bezorgen. Op de website Bornebezorgt is meer informatie te vinden. Ook heeft een aantal restaurants een speciale ‘Borns Hart voor Horeca’-bon gelanceerd. De bon, te besteden in de lokale horeca en geldig tot 20 december 2020, is euro 50,- waard maar mensen hoeven slechts euro 40,- te betalen.
  • Hardenberg: Ook de gemeente Hardenberg heeft de krachten van ondernemers gebundeld op een speciale Coronawebsite. De deelnemende ondernemers bezorgen aan huis. Bekijk ook de volgende websites: Bezorgeninhardenberg.nl en de actie #SupportYourLocals
  • Hasselt (gemeente Zwartewaterland): Ook Hasselt heeft een eigen bezorgwebsite met daarop lokale ondernemers.
  • Hengelo: Op de pagina Hengelosamensterk kunnen inwoners van Hengelo en omgeving zien welke ondernemers producten en maaltijden aan huis bezorgen. Ook diverse links om thuis te sporten zijn op deze website te vinden.
  • Enschede: Ook Enschede kent een Samen Sterk-pagina. Het noaberschap staat hierbij centraal. Zo biedt de site ook een overzicht van sociale en culturele initiatieven in de stad tijdens de COVID19-periode.
  • Kampen: Kampen heeft een speciale Facebookpagina ontwikkeld. Je leest hier meer over de initiatieven in Kampen, met een verwijzing naar de speciale Facebookpagina. Daarnaast organiseert Kampen binnenkort een digitaal koffiemomentje.

We weten dat er inmiddels nog veel meer gebundelde initiatieven zijn ontstaan waarbij de samenwerking tussen diverse partijen in de stads- en dorpscentra centraal staan. Staat jouw initiatief er niet bij? Meld het ons via stadsbeweging@overijssel.nl

Partners