Twee initiatieven beloond met stadscheque voor een aantrekkelijker Kamper binnenstad

Hoe trek je meer bezoekers naar de binnenstad? Voor die opgave stonden de deelnemers afgelopen donderdag van het vierde Stadscafé van Kampen. Er stond die avond veel op het spel: het beste idee werd namelijk beloond met een stadscheque. Met het bedrag krijgt de initiatiefnemer een duwtje in de rug om zijn of haar idee te realiseren.

Twee initiatieven beloond met een stadscheque
Om kans te maken op de stadscheque, moesten de initiatiefnemers eerst hun idee voor het aantrekkelijker maken van hun  binnenstad presenteren aan het aanwezige publiek. Een deskundige jury onder leiding van Dick Westerink, bestuurslid Vastgoedtafel Kampen, selecteerde vervolgens de winnaars. Zo won initiatiefnemer Emily van Ommen met Ecotours, een idee dat zij de komende tijd verder gaat ontwikkelen. Zij ontving een bedrag van € 750,-. Ook het plan voor een ontdekroute in de binnenstad viel in de prijzen. De verwachting is, dat de eerste resultaten van de initiatieven in het najaar zichtbaar worden.

Stadscheques als onderdeel van een stadsarrangement
De stadscheques maken onderdeel uit van een stadsarrangement. Dat zijn afspraken die De Stadsbeweging heeft gemaakt met diverse partijen, die betrokken zijn bij het weer vitaal maken van de Kamper binnenstad waaronder de gemeente Kampen, Kampen Marketing, de OVK en de Vastgoedtafel. Het doel: meer samenwerking tussen ondernemers, het vullen van panden en het voorkomen van leegstand. En natuurlijk het bezoekersaantal naar de stad verhogen.

Foto’s: Tennekes

Partners