Uitreiking stadscheques tijdens derde editie van het stadscafé Kampen

Maar liefst vijf pitchers stonden afgelopen maandag op het podium van het stadscafé in Kampen dat alweer haar derde editie beleefde. Een deskundige jury beoordeelde de ideeën aan de hand van een aantal criteria waaronder het levendiger maken van de binnenstad en het trekken van meer winkelpubliek naar de stad. Daarnaast werd gekeken of de ideeën ook pasten bij de Agenda van en voor de Stad.

Historische schatten uit Kampen en andere initiatieven
Overtuigende winnaar van een stadscheque van € 2500,- was Annemiek Jonker, ook wel bekend als ‘Erfgoedchick’, met haar project ‘Pop Up Depot’. Zij wil graag de voorwerpen uit het depot en de verhalen die daar bij horen, tentoonstellen in een leegstaand pand in de binnenstad. Daarbij heeft ze financiële ondersteuning nodig en de hulp van het publiek.

Naast ‘Pop Up Depot’ ontvingen ook andere initiatiefnemers een Stadscheque. Zo werd een stadscheque t.w.v. € 1000,- uitgedeeld aan Werkgroep Leegstand ‘Winkel in Bedrijf’ van Bas Diender en € 500,- aan het Inclusiviteitskeurmerk ‘Iedereen doet mee’, geïnitieerd door Nardus Koster.

De betekenis van data voor de stad
Naast de pitches konden de aanwezigen deze avond luisteren naar een presentatie van Patricia Pechini van de provincie Overijssel die de aanwezigen vertelde over de betekenis van data voor de Kamper binnenstad. Ondernemer Klaas Kruithof kon uit ervaring vertellen wat deze informatie hem oplevert. Inmiddels is er een werkgroep ‘data’ opgericht.

Aan het begin van de avond deelde wethouder Geert Meijering een uitgave uit van de agenda van de stad. Deze agenda is het resultaat van ‘Hanzeborden’, een serious game dat in de Hanzestad is gespeeld door diverse betrokkenen van de stad. In de agenda staan de concrete acties voor de binnenstad.

(Foto’s: Tennekes)

Partners