Stadsbeweging Podcast

Met stad en ziel

De binnensteden zijn volop in beweging. Dat voel je en dat zie je. Met de podcasts bieden we je een inkijkje in de wereld van retailers, ambtenaren, initiatiefnemers, horeca-ondernemers en andere stadsbetrokkenen. Wat drijft hen? Welke kansen en mogelijkheden zien zij voor ‘hun’ stadscentrum? Wat hebben ze weten te realiseren? Hoe hebben ze dat aangepakt? We hebben twee interessante podcast-reeksen voor je.

In de eerste serie podcasts (aflevering 1-6) gaan we het gesprek aan met innovatieve ondernemers in onze stadscentra en dorpskernen. De binnensteden en dorpskernen hebben het al langere tijd zwaar. Ondernemers in de retail en horeca moeten op zoek naar nieuwe concepten. Dat kunnen ze alleen doen of in gezamenlijkheid. Door corona zijn deze ondernemers extra creatief als het gaat om het aantrekken en vasthouden van (potentiële) klanten. Wij zijn op zoek naar mooie verhalen: Welke keuzes hebben deze ondernemers gemaakt? Waarom? Welk effect zien zij? Wat is hun drijfveer? Wat maakt hen anders? Met de reeks krijgen we een inkijkje in het hoofd van deze ondernemers: welke eigenschappen hebben zij waardoor zij kansen zien en kunnen verzilveren? Hoe gaan zij om met veranderingen? Kan iedereen het leren?

In de tweede serie podcasts (aflevering 7 en verder) belichten we de menselijke kant van de ruimte. Het lijkt een open deur, maar ontwikkelen we (binnenstedelijke) ruimtes daadwerkelijk vanuit het perspectief van de gebruiker? Waar (en vooral: hoe) kan het beter? Waar is dat goed gelukt en waarom? We nemen je mee op reis langs diverse interessante projecten die gerealiseerd zijn of nog volop in ontwikkeling.

We wensen je veel luisterplezier en inspiratie toe!

Waar kun je onze podcasts beluisteren?

Je kunt onze podcast vinden in de diverse podcast apps zoals Spotify en Youtube. Op een iphone of ipad kun je de podcasts vinden in de Podcasts-app. Heb je een Android toestel? Dan kun je de Google Podcast-app downloaden via de Play Store.

Onze hosts

Lieke Kiekebosch

Kijkt met een antropologische blik naar de wereld en komt daardoor tot verrassende inzichten die ze graag met je deelt. Geïnteresseerd in de menselijke kant van ruimte. Lieke werkt voor het programma De Stadsbeweging van de provincie Overijssel. Ze houdt zich bezig met ruimtelijke vraagstukken die gaan over binnensteden en retail. Daarbij verbindt ze ruimte aan economie of andersom.

Lot Frijling en Tom Kikkert

Lot (podcast-reeks 2) is eigenaar en oprichter van Yellow Concepts, een bureau dat locaties ontwikkelt met magnetische aantrekkingskracht. Lot houdt ervan om locaties te ontwikkelen die mensen raken.

Tom (podcast-reeks 1) geeft advies in retail, identiteitsmarketing, strategische positionering, consumentengedrag en beslissingsprocessen. Kijkt met een verfrissende bril naar retail.

Wat vind jij?

Krijg je, net als wij, energie van alle mooie verhalen? Op welke manier ga jij de inzichten toepassen in je werk? Ben ben je zelf werkzaam in de retail of horeca en wil je graag een goed verhaal met ons delen? Of ken jij iemand die jou heeft geÏnspireerd? Laat het ons weten!

Contact - Een goed verhaal delen
*

Partners