Breng de stadsgrachten terug in Enschede

Gerrald Hekman

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 1
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Enschede verdrinkt in het grondwater, toeristen shoppen in de winkelstad bij bosjes en internationale kenniswerkers vinden onze UT en Saxion. Breng de stadsgrachten uit 1862 terug en laten we onze stad duurzaam mooi maken. Voor de toekomst. Het koste ons decennia om de klap van de ingestorte textielindustrie boven te komen. In de jaren 90 gingen we failliet en in 2000 stierven tientallen stadsgenoten tijdens de vuurwerkramp. Getekend door de littekens gaat het nu weer goed met ons. Het gaat uitzonderlijk goed met ons. De binnenstad stroomt over van toeristen, wekelijks openen nieuwe zaken. De ingezette strategie gericht op hightech bedrijvigheid werpt zijn vruchten af met internationale investeringsfondsen en een record aan startups. Welkom in het nieuwe Enschede. Laten we het succes vieren en onze stad prachtig maken. Ik pleit ervoor om de stadsgrachten terug te brengen, waar mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm.

Wat wil ik bereiken:

Een haalbaarheidsonderzoek waarin gekeken wordt op welke wijze de stadsgracht teruggebracht kan worden in het centrum van Enschede.

Wat heb ik nodig:

De kosten voor het haalbaarheidsonderzoek zijn naar verwachting 12.000 euro. Daarbij is de expertise nodig van een architect en stedenbouwkundige.Het projectteam opbouwen en financiering voor het haalbaarheidsonderzoek vinden.

Naar wie ben ik op zoek:

Een architect, een stedenbouwkundige en een politiek ambassadeur.

Partners