Creatieve herinrichting parkgebied bevrijderslaantje/huys Hengelo

Harry Groothuis

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 4
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Gegrepen door de geestdodende saaiheid en grauwheid van het parkgebied, gelegen tussen hoge wooncomplexen, wil ik dat gebied een mensvriendelijker, groener en kleurrijker uitstraling geven. Het sluit aan bij de andere te ontwikkelen oaseplekken in binnenstad vanaf Bataafse Kamp/Prins Bernhardplantsoen, Drienerpleintje(Enschedesestraat/Drienerstraat), omgeving Lambertuskerk en vlakte bij stadskantoor. Zo vormt dit historisch belangrijke gebied een natuurlijke schakel in het geheel.

Wat wil ik bereiken:

Een gebied, dat zal aanvoelen als een milde oase: veel gevarieerd groen, kleurrijke waterelementen - van kabbelend water tot verschillende fonteinen - en straatmeubilair voor jong en oud. Het nodigt uit tot ontspanning……..even weg uit de sleur van het dagelijks bestaan. In het bijzonder aandacht voor toegankelijkheid van mensen met een lichamelijke beperking: rolstoelers, scootermobiels. Kindvriendelijk maken door plaatsen van speeltoestellen.

Wat heb ik nodig:

Steun, advies en financieringsbronnen van instellingen en bedrijven voor realisatie van het project en enthousiaste inzet van de gemeente Hengelo.

Naar wie ben ik op zoek:

Mensen met expertise op gebied van duurzaam biodivers groen, fantasierijke waterelementen, origineel straatmeubilair, verlichting en speeltoestellen. Ook hulp nodig bij opzetten facebooksite, website en andere populaire sociale media.

Partners