De Zwolse Draak

Dennie Boxem

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 8
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Wij; stichting Kunstproject Rodetorenplein Zwolle (KRZ) en kunstenaar Dennie Boxem, zijn een initiatief gestart om de watertrap aan het Rodetorenplein te verfraaien. Wij willen Zwolle mooier en bezienswaardiger maken; een kenmerkend en typisch Zwols verhaal compleet maken; bijdragen aan de grootstedelijke allure van Zwolle; Zwolle verbinden door dit kunstwerk te realiseren met de participatie van meer dan duizend Zwollenaren. Kijk voor meer informatie ook dit filmpje: https://bit.ly/2IVn5PH

Wat wil ik bereiken:

Het yin-yang symbool is de Oud-Chinese voorstelling van kosmische dualiteit; er zijn altijd twee tegenstrijdige elementen nodig om een goed verhaal compleet te maken. Er is yin én er is yang; er is licht én duisternis; goed én kwaad. Dit ontbreekt in Zwolle. Sint Michael is de beschermheilige van Zwolle; hij pronkt als de glazen engel op het meest centrale plein de Melkmarkt en is één van onze culturele eyecatchers. Maar zijn verhaal is niet 'af'. Wij willen het verhaal van Sint Michael en de draak compleet maken en meer dan duizend mooiste herinneringen van Zwollenaren verwerken in dit megalomane kunstproject!

Wat heb ik nodig:

Wij zoeken mensen die stichting KRZ willen ondersteunen en/of ervaring hebben met zaken als het aanschrijven van fondsen en subsidies; het uitzetten en uitvoeren van een PR-plan; het contacten van een relevant netwerk; het uitzetten en uitvoeren van een crowdfunding actie; het vinden van financiele middelen voor realisatie; het hebben van leuke ideeën!

Naar wie ben ik op zoek:

Wij zoeken enthousiastelingen die willen helpen om van de watertrap aan het Rodetorenplein een fantastische culturele trekpleister te maken en zo Zwolle nóg meer allure te geven!

Partners