Doepark de Hagen

Heleen Eshuis

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 2
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Stichting Natuurhus Almelo is een burgerinitiatief waar 6 groene verenigingen bij zijn aangesloten (IVN Almelo, NBV, Groei en Bloei, Astrona, KNNV, Nivon). We gaan een prachtig Doepark creëren in de Hagen. Wij willen mensen een fijne dag besteding bieden en inspireren tot een duurzaam leven. Er komt een natuurspeeltuin voor kinderen van 0 tot 12 jaar. En er komt een buurtmoestuin waar kinderen en buurtbewoners groente en eetbare bloemen kunnen verbouwen. De oevers van de Aa worden aangepast zodat er meer biodiversiteit komt en de weidebeekjuffer (libelle) een plek kan vinden. Een vijver waar regenwater wordt opgevangen van de omliggende gebouwen. En een kanoaanlegsteiger. Een beweeg- en beleeftuin, een educatief pad en tot slot een prachtig duurzaam paviljoen waar je heerlijke koffie en taart kan nuttigen. In het paviljoen zullen dagelijks activiteiten plaatsvinden als kookworkshops (met groente uit de buurtmoestuin), inspirerende lezingen, activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Wat wil ik bereiken:

Wij willen een park gaan creëren waar veel mensen komen; lekkere koffie drinken op het zonnige terras met natuurlijke speelgelegenheid voor kinderen. Of waar mensen terecht kunnen in de buurtmoestuin; je eigen gezonde, lokale groente verbouwen! Of gewoon lekker liggen in het gras aan de oevers van de Aa en dan 's avonds een lezing volgen. Voor iedereen, van jong tot oud is er aanbod!

Wat heb ik nodig:

Wij zoeken mensen! En financiering is ook fijn;-) Netwerk om aan materialen te komen.

Naar wie ben ik op zoek:

Wij zijn op zoek naar mensen die mee willen helpen dit prachtige park te realiseren. Dus concreet groene vingers, of handige vingers gewenst. Maar ook mensen met ideeën; wil je activiteiten voor kinderen in de natuur begeleiden? Of heb je een innovatief idee wat duurzaam is en laagdrempelig en wil je die zelf uitvoeren? Meld je bij ons! park@natuurhusalmelo.nl

Partners