Enschede Eclips, een project van de Stichting Het Verschil Sterkt De Stad

Stichting Het Verschil Sterkt De Stad

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 2
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Een stad die zo vele verschillende mensen huisvest en omarmt, verdient een eigentijds kunstwerk een landmark dat de divers samengestelde samenleving in haar armen sluit. Een groots icoon voor de stad. De EnschedeEclips brengt een ode aan een divers Enschede: – Waar het noaberschap nog steeds een diepe betekenis heeft. Waar je op elkaar let en omziet naar elkaar. – Waar alle inwoners zich thuis en veilig voelen – Die zich inzet voor een tolerante en ruimdenkende samenleving met ruimte voor diversiteit aan inwoners – Waar je de vrijheid en recht hebt om te zijn wie je bent, te doen en te houden van wie je wil – Waar de LHBT-gemeenschap zich thuis voelt, gebruik van maakt en graag is gezien – Iets om trots op te zijn Het gaat om het zichtbaar maken van diversiteit. Diversiteit geeft kleur aan onze samenleving en zorgt ervoor dat we juist van elkaars verschil, elkaars kwaliteiten en talenten, gebruik kunnen maken.

Wat wil ik bereiken:

Aandacht voor anders zijn dat wordt geaccepteerd en gerespecteerd door de EnschedeEclips een landmark en icoon in de binnenstad van Enschede.

Wat heb ik nodig:

Wij zijn op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties, fondsen en instanties die het project willen ondersteunen, zowel financieel, als in diensten, ondersteunend of als ambassadeur..

Naar wie ben ik op zoek:

Wij zijn op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties, fondsen en instanties die geloven in en trots zijn op een divers Enschede waar iedere inwoner volwaardig meedoet.

Actuele stand van zaken

voorbereidingsfase

5 augustus 2019

• de Stichting heeft de culturele ANBI-status
• met de Gemeente is diverse malen overleg geweest dat heeft geleid tot een financiële bijdrage in de fase van het project om de haalbaarheid van het kunstwerk in de openbare ruimte vast te stellen.
• Er is een video animatie ontwikkeld (vanuit de gewenste locatie Hoedemakerplein), te zien op https://youtu.be/U_vk0WKp3QE.

op de planning:
 constructie, definitieve locatie van plaatsing en zaken als beheer en onderhoud zullen nader worden onderzocht en uitgewerkt
 opstellen reële kosten begroting (de totale kosten van het project bedragen naar verwachting meer dan 100K)
ahv een eerste offerte voor realisatie, die dient als uitgangspunt/richtpunt, zullen meerdere offertes worden aangevraagd
 zoeken naar draagvlak, fondsenwerving, sponsoring van het bedrijfsleven en opstarten van een crowdfundingsactie.

Partners