Enschede Eclips, een project van de Stichting Het Verschil Sterkt De Stad

Stichting Het Verschil Sterkt De Stad

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 2
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Een stad die zo vele verschillende mensen huisvest en omarmt, verdient een eigentijds kunstwerk een landmark dat de divers samengestelde samenleving in haar armen sluit. Een groots icoon voor de stad. De EnschedeEclips brengt een ode aan een divers Enschede: – Waar het noaberschap nog steeds een diepe betekenis heeft. Waar je op elkaar let en omziet naar elkaar. – Waar alle inwoners zich thuis en veilig voelen – Die zich inzet voor een tolerante en ruimdenkende samenleving met ruimte voor diversiteit aan inwoners – Waar je de vrijheid en recht hebt om te zijn wie je bent, te doen en te houden van wie je wil – Waar de LHBT-gemeenschap zich thuis voelt, gebruik van maakt en graag is gezien – Iets om trots op te zijn Het gaat om het zichtbaar maken van diversiteit. Diversiteit geeft kleur aan onze samenleving en zorgt ervoor dat we juist van elkaars verschil, elkaars kwaliteiten en talenten, gebruik kunnen maken.

Wat wil ik bereiken:

Aandacht voor anders zijn dat wordt geaccepteerd en gerespecteerd door de EnschedeEclips een landmark en icoon in de binnenstad van Enschede.

Wat heb ik nodig:

Wij zijn op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties, fondsen en instanties die het project willen ondersteunen, zowel financieel, als in diensten, ondersteunend of als ambassadeur..

Naar wie ben ik op zoek:

Wij zijn op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties, fondsen en instanties die geloven in en trots zijn op een divers Enschede waar iedere inwoner volwaardig meedoet.

Actuele stand van zaken

opstellen technisch plan

28 maart 2019

Om tot realisatie van de EnschedeEclips te komen is het project in fases verdeeld.

Landelijk zijn kunstenaars opgeroepen om zich te melden met een CV, website en relevant digitaal fotomateriaal om een kunstwerk voor Enschede te ontwerpen.
Uit 43 inschrijvingen zijn door een deskundige jury vijf kunstenaars geselecteerd en gevraagd ontwerpschet-sen/maquettes aan te leveren. Deze zijn voorgelegd aan inwoners van Enschede die hun voorkeur voor de EnschedeEclips van Edward Janssen (Twentenaar van geboorte) hebben uitgesproken.

De volgende stap was het uitwerken van het concept en plan.
Onderdeel hiervan is het opstellen van een gedegen financiële onderbouwing door het kunstwerk technisch te beschouwen. Onderdeel hiervan zijn oa definitieve afmetingen, materiaal en constructie.
Aan de hand van de uitkomsten kan een betrouwbare begroting worden opgesteld die leidt tot realisering van het kunstwerk.

Voor het technisch plan hebben we hulp nodig, zowel organisatorisch als financieel.
Wij zijn op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties die trots zijn op een divers Enschede en die geloven in het uiteindelijke resultaat.

Partners