Maak waterboulevard festival- en evenementenproof

Jeffrey Hinnen

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 1
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Almelo is een levendige festival- en evenementenstad. De binnenstad krijgt het komende jaar een enorme impuls door het doortrekken van de waterboulevard. Deze waterboulevard gaat een verdere impuls geven aan de festivals en evenementen. Nu is het de tijd om er voor te zorgen dat er bij de aanleg van de waterboulevard voldoende faciliteiten worden gecreëerd dat deze festivals en evenementen optimaal gebruik kunnen maken van het water. Te denken valt aan multifunctionele pontons, faciliteiten voor stroom, geluid en licht.

Wat wil ik bereiken:

Ambitie is dat het water een belangrijk centrum wordt wat mensen naar de huiskamer van de binnenstad lokt, namelijk het centrum. Met de waterboulevard komt er een plek met een unieke sfeer: festivals, maar ook kleine optredens op bv de donderdagavond of zaterdag zouden veelvuldig van het water gebruik moeten gaan maken. Nu, voordat de aanleg de volgende fase ingaat, zouden faciliteiten ingericht moeten gaan worden.

Wat heb ik nodig:

Goed overleg tussen de opdrachtgever van de aanleg van de waterboulevard, festivalorganisatoren, horeca ondernemers en financiële dekking om dit in één keer goed aan te leggen en dat faciliteiten als multifunctionele pontons beschikbaar komen.

Naar wie ben ik op zoek:

Mede organisatoren, horeca, bezoekers van de stad die ook dezelfde droom hebben: een unieke plek in de binnenstad ook verrijken met grote en kleine optredens vanaf het water. Wie helpt dit idee ondersteunen?

Actuele stand van zaken

samenwerking met de gemeente Almelo

2 juli 2018

Inmiddels zijn er diverse overleggen met de gemeente Almelo geweest en is de ontvangen input van betrokken Almeloërs, waaronder de omliggende horeca, besproken. De gemeente neemt de input mee en heeft aangepaste tekeningen laten maken. Haalbaarheid en wijze waarop in gemeenschappelijkheid het idee verder in de nieuwe Havenkom kan worden verwerkt worden nu uitgewerkt.

Partners