Stadskudde

Willem Dijkema

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 1
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

Steeds vaker lees ik over hoe kinderen niet meer in aanraking komen met natuur. Met als gevolg allergieën e.d. Mede daarom wil ik weer wat natuur tot leven brengen in Almelo. Dit wil ik doen door een zestal schapen ter beschikking te stellen voor kleine begrazingsprojecten in de stad. Ook kunnen de schapen ingezet worden tijdens kerstmarkten of andere evenementen. Onlangs hebben de schapen bijvoorbeeld bij de ingang van het theater gestaan tijdens de kindervoorstelling Shaun het Schaap.

Wat wil ik bereiken:

Het inzetten van een kleine kudde schapen voor het vermaak van de inwoners van Almelo. De kudde kan worden ingezet bij kleine begrazingsprojecten, maar ook als showkudde tijdens evenementen.

Wat heb ik nodig:

Materiaal om schapen veilig te vervoeren en op locatie veilig te huisvesten (bv flexinetten en stroomapparaat, waterbakken etc). Dit is inmiddels allemaal gerealiseerd. Nu ben ik op zoek naar instellingen, bedrijven, evenementen die gebruik willen maken van de Almelose, met een vette knipoog, Stadskudde of de herder (ik dus).

Naar wie ben ik op zoek:

Projecten en initiatieven die gebruik willen maken van de stadskudde. Gebruik is gratis, donaties zijn welkom. Het liefst in de vorm van een bijdrage voor de schapen.

Actuele stand van zaken

Uitbreiding kudde

9 augustus 2019

De Almelose, met een vette knipoog, Stadskudde is dit jaar uitgebreid met 2 ooien (twee lammeren van dit voorjaar) en Ramses, de rasechte Herdwick ram die over een paar maand bij de kudde voor nakomelingen mag zorgen.

Partners