StadsTheaterPloeg, een productiehuis voor jongeren van 15 tot en met 25 jaar

Boukje Schoof

(initiatiefnemer)

ik vind het leuk: 4
ik doe mee: 0

Wat is mijn idee:

De StadsTheaterPloeg is een productiehuis waar getalenteerde jongeren zich kunnen voorbereiden op het maken en presenteren van theaterproducties in de breedste zin. De StadsTheaterPloeg gaat een meerjarige theatertraining aanbieden waarbij, naast de vaste docent Boukje Schoof, gebruik gemaakt gaat worden van gastdocenten.
Naast intensive speltraining, improvisaties, stemtraining, bewegingstheater, maken de jongeren kennis met enscenering en het gebruik van licht en geluid. Ook de productionele kant van een theaterproductie zal aan de orde komen binnen ‘De Ploeg’. Zo krijgen de jongeren voldoende vakmatige bagage om zich in een uiteindelijke theaterproductie te profileren.
Naast reguliere training zullen er theaterweekenden georganiseerd worden waarin, naast veel plezier, een verdieping plaats zal vinden binnen het theaterwerk. Iets soortgelijks is er niet in Almelo. De jeugd van deze leeftijd vertrekt uit Almelo en zoekt uitdagingen elders om de eenvoudige reden dat het er niet is.

Wat wil ik bereiken:

Dat jongeren met plezier en passie zich kunnen bezighouden met het theatervak op welke wijze dan ook. Uiteindelijk zou het fantastisch zijn wanneer hier een vooropleiding theater voor de theateracademies uitgroeid. Die is er niet in het oosten, wel is er een vooropleiding dans in Enschede, deze is verbonden aan Het Kottenpark maar voor theater is het er niet.

Wat heb ik nodig:

Geld, we hebben een bankrekeningnummer maar daar staat geen geld op. Dit geld is nodig om producties te kunnen maken. Voor producties heb je decors, kostuums, schmink, techniek, pr (flyers etc) en ga maar door. Daarnaast zullen wij op lange termijn een pand nodig hebben. Wij mogen nu in Het Theaterhotel maar dat zal niet voor eeuwig zo zijn.

Naar wie ben ik op zoek:

Decorbouwers, kostuumnaaisters, productieleider

Partners