‘Maak de juiste keuzes voor je binnenstad en pak de regie’

Ga mee op citytrip en ontdek welke acties
je nú moet ondernemen om je binnenstad of
dorpskern toekomstbestendig te maken!

Ga met ons mee op deze gratis citytrip en boek direct je ticket voor het stads- en retailcongres dat plaatsvindt op maandag 4 maart 2019 van 17.00 tot 22.00 uur in Metropool Enschede (voormalig Atak, bij Wilminktheater, Willem Wilminkplein 1).

Boek hier je ticket

Een vitale binnenstad verkoopt zichzelf
De binnenstad van nu is méér dan alleen een plek om te winkelen en uit te gaan. In een vitale stads- of dorpskern kun je winkelen, werken, wonen, recreëren, ondernemen, uitgaan en studeren. De kern is compact, de vastgoedportefeuille is op orde, het heeft een duidelijk DNA en is bovendien in balans met omliggende steden en dorpen. Vitale steden en dorpen kunnen scherpe keuzes maken en zijn daarmee aantrekkelijk voor inwoners, investeerders, ondernemers en andere financiële partijen.

Is jouw stad klaar voor de toekomst?
De wereld om ons heen verandert snel. Ontwikkelingen op het gebied van vitale binnensteden en dorpskernen volgen elkaar in rap tempo op. Een vitale stad bouwen kost tijd. Nu een beweging in gang zetten, levert straks een vitale kern op. Ervaring leert dat die beweging ook mooie tussentijdse resultaten oplevert. Dus waarom wachten? Kortom: maak de juiste keuzes en pak zelf de regie!

Stroop je mouwen op en ga aan de slag!
Alle thema’s voor de stad of het dorp lijken even belangrijk en even urgent. Waar begin je? Wat is de eerste of de volgende stap? Wat heb je nodig? Tijdens het stads- en retailcongres helpen we je op weg. Door het delen van ervaringsverhalen uit andere steden en kleine kernen, door zelf aan de slag te gaan en door het opdoen van kennis. Kortom, stroop je mouwen op, ga aan de slag en laat je inspireren.

Samen kom je verder
Een vitale binnenstad of dorpskern bouw je met elkaar: retailers, bestuurders, inwoners, pandeigenaren, ambtenaren, centrummanagers, diverse belangenverenigingen en -stichtingen en nog vele andere partijen. Voor ieder van deze partijen biedt het stads- en retailcongres een interessant programma. Het congres zit boordevol praktijkkennis en –ervaring, voor en door mensen die bouwen aan de binnenstad van morgen! Benieuwd? Check hieronder het programma en/of meld je meteen aan.

Boek hier je ticket

Heel graag tot 4 maart!

Met vriendelijke groet,

Monique van Haaf
Gedeputeerde Ruimte
Provincie Overijssel

Eddy van Hijum
Gedeputeerde Economie
Provincie Overijssel

Programma*

17.00 uur
Nadat je hebt ingecheckt, is je eerste stopplaats het marktplein. Hier ontmoet je ook andere reizigers om gezellig mee bij te praten en/of kennis mee te maken. Op de foodmarket kun je kiezen uit vijf heerlijke gerechten die je nuttigt op het terras of op een andere leuke plek. Ondertussen geniet je van heerlijke achtergrondmuziek en stads entertainment.

18.30 uur
Dagvoorzitter Dorothee Loorbach opent het congres en introduceert gedeputeerden Monique van Haaf en Eddy van Hijum. Hans Bakker van Retailplatform Overijssel sluit zich bij hen aan om een ‘menukaart’  te overhandigen.

Daarna neemt Tom Kikkert het woord als keynote spreker over. Tom vertelt je alles over het DNA van een stad of dorp: waarom is dit zo belangrijk, hoe kun je deze samen met anderen ontwikkelen, maar ook: waarom je er als ondernemer gebruik van moet maken.

19.30 uur
Onze gids neemt je mee op de door jou gekozen eerste excursies.

20.15 uur
Je kunt tijdens de pauze onder het genot van een drankje even bijkomen op het marktplein.

20.40 uur
Onze gids neemt je mee op de door jou gekozen tweede excursie

21.35 uur
Het einde van de citytrip is in zicht. Tijdens de afsluiting blikken we samen terug op een inspirerende reis.

21.45 uur
Nog even napraten met andere reizigers met daarbij een drankje en hapje. Een mooie afsluiting van de citytrip!

*wijzigingen onder voorbehoud

 

Boek hier je gratis ticket

Boek je gratis ticket voor 18 februari en ga met ons mee!

Meer informatie of vragen?

Stuur een mail naar stadretailcongres@overijssel.nl of bel 06 – 103 983 42.

Download

Download hier een pdf van de uitnodiging

Het stads- en retailcongres wordt georganiseerd door Provincie Overijssel, Stadsbeweging en Retailplatform Overijssel. Zij bundelen hun kennis en ervaring over het bouwen van een vitale stad in een inspirerend programma waarmee je écht aan de slag kunt.

Partners