Veelgestelde vragen & antwoorden

Veel Stadsbewegers hebben dezelfde vragen. We hebben de vragen die het meest aan ons worden gesteld voor je verzameld. Het antwoord op de vraag kun je vinden door op de rode pijl achter de vraag te klikken.

Algemeen

  Moet ik mij elke keer opnieuw registreren als ik mijn idee wil bewerken?

  Je hoeft je slechts eenmalig te registreren. Wil je nieuwe informatie bij je idee plaatsen, dan zul je wel opnieuw moeten inloggen. Je hebt je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Heb je aangegeven dat je gegevens opgeslagen moeten worden, dan vult het systeem deze gegevens automatisch voor je in. Je bent dan in 1 muisklik bij je initiatief.

  Moet ik mij altijd aanmelden op jullie site?

  Om rond te kijken op deze site, hoef je je niet aan te melden. Je hoeft je ook niet te registreren als je een idee leuk vindt en op de ‘ik vind het leuk’–button wil klikken. Wil je een actieve bijdrage leveren, kijk dan onder ‘hoe word ik een stadsbeweger?’. Registratie is dan wel nodig.

  Ik heb een bedrijf en ik heb een idee voor mijn stad. Het is wel een commerciële activiteit. Kan ik mijn idee plaatsen op dit platform?

  Als je met ‘commerciële activiteit’ bedoelt, dat je jouw idee (of concept) voor een stad of dorp wil aanprijzen (‘verkopen’), dan is dit platform hiervoor niet geschikt. Dit platform is een ontmoetingsplaats voor Stadsbewegers die elkaar helpen bij het realiseren van een idee voor ‘hun’ stads- of dorpscentrum. Twijfel je of jouw idee bij dit platform past, neem dan contact op met een van onze stadcoaches via stadsbeweging@overijssel.nl

  Ik heb zelf geen idee maar ik wil wel actief meedoen. Hoe doe ik dat?

  Leuk dat je een idee of initiatief hebt gevonden waar je aan wil meedoen! Je kunt onder elk initiatief de button ‘Ik doe mee’ vinden. Door op deze button te klikken, verschijnt er een scherm waarin je een aantal gegevens over jezelf moet invullen. Bijvoorbeeld je naam en welke bijdrage je kunt leveren. De initiatiefnemer ontvangt vervolgens je bericht. Als de initiatiefnemer gebruik wil maken van je hulp, dan neemt hij of zij zelf contact met je op.

  Zijn er kosten verbonden aan de registratie van mijn idee?

  Aan registratie zijn geen kosten verbonden. Je kunt je idee dus gratis plaatsen op deze site.

  Wordt iedereen die actief wil helpen bij mijn idee automatisch toegelaten?

  Als iemand je actief wil helpen, ontvang je een mail. Jij bepaalt als initiatiefnemer of deze persoon inderdaad de hulp kan bieden die je zoekt. Je neemt dan zelf contact op met deze persoon.

  Ik heb een idee voor mijn stad maar hoe kan ik iedereen bereiken?

  Als je je idee op dit platform plaatst, is het zichtbaar voor iedereen. Bezoekers aan dit platform kunnen je idee ‘liken’ zoals op Facebook. Ze kunnen je idee ook actief steunen. Tip: Zorg ervoor, dat je actief bent op social media en een link plaatst naar je initiatief op dit platform. Zo zorg je voor een nog groter bereik!

  Wanneer kan ik de Stadsbeweging inschakelen?

  Als je een goed idee hebt kun je dit zelf plaatsen op deze website. Hiervoor heb je ons niet nodig. Kun je wel ondersteuning gebruiken, kijk dan eens op deze pagina. Hier vind je een overzicht van de ondersteuning die wij je kunnen bieden. Voor vragen kun je ook altijd contact opnemen met de stadscoaches via 06-10398342.

  Moet je altijd een actieve rol hebben of kan ik een idee ook gewoon leuk vinden?

  Je hoeft niet actief mee te doen met een idee. Onder ieder idee vind je een ‘ik vind het leuk’- button. Door te klikken op deze button, geef je aan dat je een idee leuk vindt. Met het ‘liken’ steun je de initiatiefnemer en weet hij of zij, dat meerdere mensen in zijn of haar stad het idee steunen.

  Hoe word ik een stadsbeweger?

  Om een stadsbeweger te worden, zul je je eenmalig moeten registreren. Dat gaat heel eenvoudig via de knop ‘inloggen’ bovenaan de pagina.

  Wat is een stadsbeweger?

  Een stadsbeweger is iemand die een actieve bijdrage wil leveren aan zijn of haar stad om deze (weer) vitaal en bruisend te maken. Dat kan een inwoner zijn, een ondernemer, een ambtenaar, een bestuurder, een vastgoedeigenaar of iemand die verbonden is aan een (belangen)organisatie. Een stadsbeweger kan zelf een initiatief starten of kan een actieve bijdrage leveren aan een idee van iemand anders.

Partners